Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،در ابتدای این مراسم، محمد رضا علیزاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: اگر به موسیقی نواحی که موسیقی اصیل ایرانی است بپردازیم، ازورود موسیقی غربی به کشور جلوگیری کرده ایم.
وی افزود: این جشنواره در سه بخش راویان اصالت و پیشکسوتان و اجراهای عمومی برگزارشد که یک بخش پژوهش نیز داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطر نشان کرد: حدود ۲۰درصد از گروههای شرکت کننده را خود کرمانی ها تشکیل دادند که گروههای خوب و قوی در بحث اجرا و مسابقات بودند.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگی های جشنواره امسال حضور مهمانان خارجی است که بخشی را به آنها اختصاص دادیم که بیشتر در حوزه پژوهش و اجراهای عمومی نمود داشت و حضور آنها رقابتی نبود.
علیزاده گفت: کشورهای شرکت کننده آلمان،افغانستان و ترکیه بودند که ازبین این کشورها افغانستان در حوزه اجرا نیز فعالیت داشت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان افزود: ۴۰ساعت اجرای عمومی در قالب ۳۶ گروه داشتیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ۱۵ پیشکسوت و ۹۶ هنرمند در این جشنواره به اجرای برنامه پرداختند و ۳۵هزار مخاطب در سراسر استان ازاین برنامه استفاده کردند.

احمد صدری، دبیر علمی دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز در ادامه این مراسم گفت: موسیقی یکی از وجوهی است که فرهنگ درآن نمود پیدا میکند.
وی افزود: فرهنگ مجموعه ای ازدانش ها است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
وی خاطر نشان کرد: موضوع جشنواره را بحث منظومه خوانی گذاشتیم چراکه منظومه خوانی یکی از شکل های رایج در موسیقی اقوام مختلف ایران است .
صدری تصریح کرد: مضامین این منظومه ها در برگیرنده متون کهن ادب فارسی منظومه های شفاهی موسیقایی مناطق مختلف ایران است.
وی حفظ و انتقال ویژگی های آیینی موسیقی نواحی ایران به آیندگان، پاسداری ازنغمات قدیمی و مواریث معنوی و سجایای نهفته در این موسیقی و فراهم سازی بستر مناسب برای به دست آوردن بازمانده های موجود و احیا انواع فرم های اجرایی موسیقی نواحی ایران را ازاهداف این جشنواره دانست.
وی گفت: این دوره از جشنواره شامل دو بخش راویان اصالت(رقابتی) و اجرای پیشکسوتان (غیر رقابتی) خواهد بود.

درادامه این مراسم علی مراد خوانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: این جشنواره ها بایستی فراگیر شود زیرا اتفاقات خوبی در حوزه موسیقی نواحی شاهد هستیم.
وی افزود: حوزه موسیقی نواحی بسیار گسترده است و امیدواریم شاهد حضور این هنرمندان از مناطق در جشنواره های بعدی باشیم.
مراد خوانی خاطر نشان کرد: تعداد زیادی از هنرمندان این جشنواره به جشنواره های خارجی اعزام خواهند شد.
وی موسیقی نواحی را سند هویتی ما دانست و افزود: استعداد در موسیقی نواحی ما زیاد است.
قرائت بیانیه هیئت داوران ، اهدای جوایز به برگزیدگان راویان اصالت، بخش پژوهشی و پیشکسوتان عرصه موسیقی نواحی پایان بخش برنامه اختتامیه بود.
مراسم اختتامیه دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به میزبانی کرمان با حضور مردم، مسئولین ، داوران و گروههای موسیقی در باغ فتح آباد کرمان برگزارشد.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۱۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود

مدیرکل دفتر موسیقی در نشست خبری جشنواره سرود فجر به جزئیات برگزاری این جشنواره پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نشست رسانه‌ای اولین جشنواره سرود فجر، امروز _سه شنبه هجدهم اردیبهشت_ با حضور امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی، حسین صیامی دبیر اجرایی جشنواره و حامد جلیلی دبیر و مسئول دفتر سرود اداره کل موسیقی و دبیر جشنواره در سالن جلسات دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد؛ در ابتدای این نشست حامد جلیلی دبیر جشنواره ملی سرود فجر به بیان روند برگزاری این جشنواره پرداخت و اظهار کرد: از مهر سال گذشته جشنواره با انتشار فراخوان آغاز و پس از ماجراهای مربوط به فراخوان و دیگر رویدادهایی که در این راستا تا پایان تیرماه انجام گرفت، گروه‌های مختلف سرود در چهار منطقه کشور به رقابت با یکدیگر پرداختند.

وی افزود: بعد از پایان مرحله دوم، مرحله «راهبری» جشنواره نیز آغاز شد؛ شرایطی که باید گروه‌ها بر اساس اجرای زنده آثارشان در بخش نهایی شرکت کند.

دبیر جشنواره ملی سرود فجر درباره تاریخ برگزاری بخش نهایی جشنواره ملی سرود فجر هم گفت: بخش نهایی جشنواره ملی سرود فجر با حضور ۲۹ گروه مختلف طی روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم تیر در قالب مرحله داوری در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود و چهاردهم تیرماه اختتامیه این جشنواره خواهد بود.

جلیلی با اشاره جایزه رویش ادامه داد: غیر از جوایز بخش رقابتی، جایزه‌ای به نام «رویش» طراحی شده که در قالب ویژه به گروه‌های سرود آموزش و پرورش تقدیم می‌شود، البته اینکه ما در هر بخشی یک جایزه داشته باشیم موضوع مهمی است که تاکنون در جشنواره‌های سرود نداشتیم؛ شرایطی که امیدوارم در دوره‌های آتی جشنواره بتوانیم شاهد توفیقاتی باشیم.

امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: تلاش ما این است که در حوزه آموزش، کیفیت اجرا و کشف استعداد شاهد اتفاقات خوبی از پس برگزاری جشنواره ملی سرود فجر باشیم، در این راستا علاوه بر فعالیت‌های ستاد جشنواره برنامه‌هایی برای سفر به استان‌ها هم صورت گرفته که بتوانیم در قالبی بی‌واسطه شرایط بهتری را برای ارائه اثرشان در قاب‌های رسانه‌ای و موارد مربوط به اجراهای صحنه‌ای فراهم سازیم.

وی با تاکید بر اینکه ارتقای کیفیت برای ما بسیار مهم است، افزود: فرآیندی که اکنون در استان‌ها آغاز شده و ما تصمیم داریم هم در حوزه گروه‌های سرود و هم گروه‌های کُر نسبت به شناسایی و حمایت از گروه‌ها اقداماتی را انجام دهیم؛ این مهم‌ترین رویکردها در دفتر موسیقی در حوزه‌های آکاپلا، کُر و سرود خواهد بود و امیدوارم در سفرهای استانی بعد نیز محقق شود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه عنوان کرد: قرار است بعد از پایان جشنواره کارهای منتخب در قالب آثار با کیفیت ضبط استودیویی داشته باشند تا بتوانیم در آینده شرایط بهتری برای سرود و گروه‌های کر فراهم کنیم.

منبع: فارس

کد خبر 751458

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است